skip to Main Content

Oplægsholdere

Green care: Bedre og billigere velfærd, nye jobs og mere inklusion gennem natur, have og landbrug

Jan Hassink, Holland

Ph. d. og seniorforsker ved Wageningen University and Research Centre. Forfatter til bogen “Understanding Care Farming as a swiftly developing sector in The Netherlands”.
Jan har været med i care farming-initiativer og forskning på området i mange år.
Han har blandt andet forsket i de strukturelle sammenhænge, som understøtter care farming (omsorgsgårde), og hvilken betydningen care farming har for det hollandske samfund.

Hege Lindstrøm, Norge

Daglig leder af det norske program Inn på tunet.
En organisation som vi kan lære en masse af i Danmark.
“In på tunet” organiserer sociale landbrug (omsorgsgårde), og de er bindeleddet imellem det statslige Matmerk, som certificerer gårdene, og kommunerne som bruger ydelsen. Der er ca 400 norske sociale landbrug.

Eva Sahlin

Ph.d i miljøpsykologi og ansat på Institut for Stressmedicin i Västra Götalandsregionen.
Eva har forsket i terapihaver og forløb kaldet Gröna Rehab som bro til arbejdsmarkedet, herunder langsigtede effekter med blivende tilknytning til arbejdsmarkedet efter gode rehabiliteringsforløb.

I debatpanelet:

Julie Skovsby, MF og psykiatriordfører for Socialdemokraterne.

Steffen Damsgård, formand for Landdistrikternes Fællesråd og byrådsmedlem for Venstre i Lemvig Kommune.

Dorthe Varning Poulsen, lektor og ph.d. med speciale i terapihaver.  Dorthe er underviser på Danmarks eneste masteruddannelse i naturbaseret terapi og tilknyttet terapihaven Nacadia i Hørsholm. Hun er ansat ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet.

Karen Thodberg, ph.d. og seniorforsker ved Institut for Husdyrvidenskab – Adfærd og Stressbiologi på Aarhus Universitet. Karen forsker i menneske / dyr relationen og har i mange år været en del af det nordiske green care samarbejde sammen med Dorthe Varning Poulsen.

Hege Lindstrøm, Daglig leder af Inn på tunet Norge SA, der organiserer sociale landbrug (omsorgsgårde), og er bindeleddet imellem det statslige Matmerk, som certificerer gårdene, og kommunerne som bruger ydelsen. Der er ca 400 norske sociale landbrug.

Hanne Danielsen, adm. direktør for Grennessminde, en vækstfokuseret socialøkonomisk virksomhed, som støtter, huser, uddanner og kvalificerer unge med særlige behov til et aktivt og bidragende samfundsliv.

Moderator:

Karen Lumholt, journalist, forfatter og rådgiver.

 

 

Konferencen er arrangeret af Green Care Netværket med støtte fra 15. Juni Fonden.

Back To Top